Este vorba de șefa Instituției Medico-Sanitară Publică „Centrul de sănătate Valea Mare” din raionul Ungheni, se arată într-un comunicat emis de ANI.

„Eugenia Antoci a angajat-o pe fiica sa în funcție de contabil în anul 2014. Până în 2018, șefa spitalului a emis în total 22 de ordine/decizii în privința acesteia, inclusiv de oferire a concediilor, premiilor. Începând cu anul 2016 ordinele și deciziile emise de către subiectul controlului (12 acte) cad sub incidența și contravin prevederilor Legii privind declararea averii și intereselor personale”, se menționează în comunicat.

Mai exact, Eugenia Antoci nu a informat organul ierarhic superior despre conflictul de interese în care s-a aflat de fiecare dată când a fost în situația de a lua o decizie în privința fiicei sale. De asemenea, contar legii, aceasta nu a soluționat conflictele de interese rezultate din relația sa cu persoana apropiată, a mai subliniat ANI.

În cadrul controlului, directoarea spitalului a fost informată despre declanșarea procedurii de control, elementele identificate, precum și despre drepturile de care beneficiază în exercitarea dreptului la apărare.

„Aceasta și-a exprimat în scris punctul de vedere, confirmând că în perioada anilor 2014-2018 a emis mai multe ordine în privința fiicei, fără să declare conflictul de interese real în conformitate cu prevederile art. 12 și 14 din Legea nr. 133/2017 privind declararea averii și a intereselor personale”, se mai menționează în comunicat.

După rămânerea definitivă a actului de constatare, care este pasibil de contestare în instanța de contencios administrativ, ANI va cere încetarea raporturilor sale de muncă, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de trei ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!