Cum ajungi la DescOperă ca să-l admiri pe tenorul român Florin Guzgă? Află-i povestea motivațională

Cum ajungi la DescOperă ca să-l admiri pe tenorul român Florin Guzgă? Află-i povestea motivațională

Acum se numără printre cei mai buni tenori ai României, puțini însă știu că, de fapt, acesta a absolvit Facultatea de Teologie, iar pe scenă a ajuns întâmplător. Din cauza lipsei banilor în anii de studenție, Florin Guzgă a fost nevoit să se întrețină din muzică, ca mai apoi să nu se poată despărți nici pentru o clipă de această mare pasiune. Îl veți putea admira la mijloc de iunie, la DescOperă!

...

„Am ajuns să fac muzică din dragoste pentru această minunată cale de a transmite emoție. Am iubit muzica de mic copil şi am avut mereu curiozitatea de a explora mai mult şi mai mult în acest domeniu. Mereu am fost susținut de familie în primul rând şi de toți cei apropiați”, declară tenorul.

Publicitate
...

A avut concerte acasă, în marile oraşe din România: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Constanța, Galați. Dar şi la Institutul Cultural Londra şi Théâtre du Capitole Toulouse Franța.

„Colaborarea care mi-a deschis ușile spre succes a fost cea cu Opera din Iaşi. Aici am debutat pentru întâia dată cu rolul Ducele de Mantua din Opera Rigoletto de Giuseppe Verdi. A fost un început în plină forță, care mai apoi m-a propulsat către colaborări noi. Până acum, am jucat în spectacolele Rigoletto şi La Traviata de G.Verdi; La Boheme şi Madama Butterfly de G. Puccini; Lucia di Lammermoor şi L’elisir d’amore de G. Donizetti”, relatează interpretul de operă român.

...

Acum lucrează asiduu la rolul lui Vladimir Lenski din opera Evgheni Oneghin de P.I. Ceaikovski, însă visul cel mare este să cânte pe aceeași scenă cu solista Anna Netrebko.

Este un domeniu atât de frumos şi sunt atât de pasionat de el, încât nu pot vedea niciun aspect dificil. Încerc să mă bucur din plin de fiecare provocare. De dragul carierei, am sacrificat mult timp liber, pe care l-am dedicat studiului”, mai recunoaște Florin Guzgă.

...

„Celebritatea ar trebui să fie o consecință firească a performanței şi a calității unui artist. Ea este, de asemenea, o mare responsabilitate de a te menține permanent prin muncă la cel mai înalt nivel profesional. Scopul/obiectivul meu este să fiu din ce în ce mai bun. Să reuşesc să fac cât pot de bine ceea ce fac, să înmulțesc talentul primit de la Dumnezeu”, mai spune tenorul, al cărui critic principal recunoaște că este maestrul său de canto, cel care l-a îndrumat încă de la început în arta cântului.

Amintim că Florin Guzgă este unul dintre invitații speciali ai festivalului DescOPERĂ, care se va desfășura în perioada 14-16 iunie.

Bilete și informații sunt disponibile la Casele Teatrului Național de Operă și Balet, Casele Filarmonicii, Casele Palatului Național, Info-point Butuceni și online pe www.iTiket.md.

Chișinăuienii vor fi asigurați cu transport la festivalul DescOPERĂ. Detalii AICI.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal