„Am exprimat punctul de vedere al blocului în raport cu faptul cum putem elibera statul din captivitate și să facem Parlamentul funcțional. Cei din PSRM ne-au vorbit despre pozițiile lor și acum mergem să discutăm cu fracțiunile blocului ACUM despre lucrurile auzite la socialiști. Am convenit că vom mai avea o discuție astăzi după-amiază”, a spus Maia Sandu.

Potrivit liderului PPDA, Andrei Năstase, socialiștii au dat curs invitațiilor „de a se exprima cu privire la inițiativa de dezoligarhizare a statului”.

„Le-am atras atenția că R.Moldova ar putea pierde acordul cu FMI în caz de anticipate. Acest blocaj artificial face rău oamenilor și le-am reamintit că ar fi bine ca în R.Moldova să fie un proces funcțional”, a punctat Năstase.

Sandu a adăugat că ACUM și PSRM nu au ajuns încă la un consens, iar următoarele declarații de presă ar urma să fie oferite după ora 12:30.

Ulterior, la declarații a ieșit și lidera PSRM, Zinaida Greceanîi. „Noi socialiștii am avut astăzi discuții cu cei din blocul ACUM, ne-am expus reciproc pozițiile, am luat act și noi și ei. Noi mergem să consultăm fracțiunea, venim și vedem ce facem mai departe. Pozițiile sunt foarte rigide, nu am văzut deschidere”, a afirmat Greceanîi.

Amintim că pe 31 mai, și PDM a invitat PSRM la masa de negocieri. Socialiștii au anunțat că vor convoca, săptămâna aceasta, Consiliul Politic Republican. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!