„Am aterizat la Bruxelles. Înainte – o serie de întrevederi la cel mai înalt nivel. Discuțiile mele cu liderii Uniunii Europene vor începe astăzi cu întrebarea – cum noi, împreună, vom pune presiuni pe agresor? Cum îl vom impune la pace?”, a menționat Zelenski într-o postare publicată pe Facebook.

Aceasta este prima vizită realizată de Zelenski de la învestirea în funcția președinte al Ucrainei. Acesta urmează să se întâlnească cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, președintele Consiliului European, Donald Tusk, dar și cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Presa ucraineană scrie că principalele teme de discuție sunt cooperarea bilaterală dintre Ucraina și Uniunea Europeană, dar și eforturile comune împotriva agresiunii rusești.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!