În satul Cucoara, salvatorii au evacuat din casele inundate patru persoane, inclusiv doi copii. În același sat, angajații IGSU, în comun cu localnicii, au efectuat lucrări de reconstrucție a unui segment de dig ce a fost afectat în urma viiturii.

Ploile abundente au afectat mai multe regiuni din nordul și centrul republicii. Intervenția pompierilor a fost necesară în raionul Edineț, după ce o porțiune de aproximativ de cinci metri, din barajul de protecție a unui lac din apropierea satului Cepeleuți, a fost deteriorată.

Pentru a preveni pericolul de inundații a mai multor case de locuit, salvatorii au efectuat lucrări de pompare a apei din lac în râul Racovăț. Din cauza precipitațiilor au fost inundate parțial 15 grădini particulare.

Totodată, în urma ploilor au fost deteriorate în total 2.85 km de drumuri locale în localitățile Șaptebani, Alexandrești, Borosenii noi și Răcăria din raionul Rîșcani. Mai mult, în raionul Glodeni și Rîșcani pompierii au pompat apa din 14 beciuri din gospodăriile particulare.

Angajații Secției Situațiilor Excepționale Șoldănești au efectuat lucrări de deblocare a carosabilului, după ce rafalele puternice de vânt au doborât mai mulți copaci în localitățile Glinjeni și Mihuleni.

Conform IGSU, în raionul Basarabeasca au fost înregistrate ploi puternice cu grindină ce au afectat mai multe terenuri agricole, iar la Fălești au fost inundate cinci grădini particulare. În raioanele afectate în urma condițiilor meteorologice nefavorabile lucrează Comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor materiale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!