Veaceaslav Nedelea a candidat pe circumscripția uninominală nr. 27 la alegerile parlamentare din februarie curent, însă nu a reușit să obțină mandatul.

Nedelea a fost anterior șef la Direcția Poșta Chișinău. Invitat la dezbateri, în campania electorală, Nedelea a recunoscut că are două slăbiciuni: vinurile și mașinile.

„Sunt un bărbat care muncește.Toată viața am muncit. În instituții private, de stat. Împreună cu soția avem un stagiu de muncă. Am două slăbiciuni – vinurile bune și mașinile. Îmi plac mașinile cu motoare puternice/ consider și insist că nu am niciun fel de integritate vizavi de costul mașinii, a fost luat prin leasing. Am avut venituri suficiente. Nu văd o problemă”, a spus Nedelea, întrebat fiind de unde a luat bani pentru a-și cumpăra un Range Rover de zeci de mii de euro, fabricat în 2018.

Liviu Oboroc, locul căruia a fost ocupat de Nedelea, este șef al serviciului 112. El s-a remarcat prin faptul că i-a sfătuit pe jurnaliști „că este păcat să numeri banii altora”, atunci când reporterii au încercat să afle detalii din declarația sa de avere.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!