Universitățile care se regăsesc în top au cel puțin 75% din publicații elaborate în colaborare cu cercetători din afara țării.

Aceasta este o premieră pentru UTM. „Intrarea în topul menționat este rezultatul eforturilor conjugate ale conducerii universității și ale cercetătorilor, în vederea asigurării vizibilității cercetărilor efectuate în cadrul UTM, precum și a implicării celor din urmă în proiecte internaționale de cercetare”, a menționat instituția într-un comunicat.

U-Multirank evaluează peste 1.700 de universități din diferite arii geografice: Europa, Asia, America și Africa. Metodologia U-Multirank se bazează pe o tratare multidimensională, orientată spre utilizator. Aceasta compară performanțele instituțiilor de învățământ superior pe cinci dimensiuni: predare și învățare, cercetare, transfer de cunoștințe, orientare internațională și implicare regională.

Clasamentul independent, realizat de U-Multiranking, a fost efectuat cu suportul Programului Erasmus+, fiind supravegheat de un consiliu de consultanță.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!