PSRM a anunțat presa că va continua să poarte discuții și va insista pe pachetul de legi pentru adoptare în mod prioritar, „inclusiv cele de ordin social, economic, dar și celor de domeniul relațiilor interetnice, consolidarea instituțiilor statului”.

Ei își doresc revenirea la împuternicirile Președintelui Republicii Moldova, care au fost în vigoare la data de 1 octombrie 2016, și partajarea responsabilității în procesul de guvernare.

Socialiștii optează pentru alegerea Zinaidei Greceanîi în funcția de speaker, iar în Guvern revendică domeniile politicii externe, ordinii publice și apărării (inclusiv ministerele de resort – ministerul de Externe, Ministerul de Interne și Ministerul Apărării), dar și domeniul reintegrării țării, inclusiv funcțiile respective din cadrul Guvernului Republicii Moldova.

Formațiunea anunță că pe data de 7 iunie 2019 ora 15:00 va fi convocat ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova pentru discuții finale și deciziile care se impun.

„În scopul pregătirii informației complexe necesare pentru aprobarea deciziilor finale la Consiliul Republican, astăzi pe parcursul zilei, PSRM va delega reprezentanții săi pentru a afla detalii despre propunerile anunțate anterior de către Partidului Democrat în vederea depășirii crizei politice”, scrie în comunicatul partidului.Amintim că socialiștii insistau încă din luna aprilie pe câteva portofolii în Cabinetul de miniștri. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!