Președintele PPE, Joseph Daul, laudă decizia ACUM de a accepta un speaker PSRM: În politică, uneori trebuie să alegem răul cel mai mic

Președintele PPE, Joseph Daul, laudă decizia ACUM de a accepta un speaker PSRM: În politică, uneori trebuie să alegem răul cel mai mic

Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a lăudat, astăzi, decizia blocului ACUM de a conveni asupra unui compromis cu PSRM. Acesta a expediat o declarație, publicată de ACUM, în care scrie că e „conștient că a fost una dintre cele mai dificile decizii” și că e „impresionat” de „curajul Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase”.

Daul, președinte a partidului din familia căruia face parte și PAS, a scris că laudă decizia liderilor Maia Sandu (PAS) și Andrei Năstase (PPDA) „de a conveni cu PSRM asupra guvernării pentru eliberarea Republicii Moldova de Plahotniuc și controlul său oligarhic”.

„Sunt conștient că a fost una dintre cele mai dificile decizii din carierea lor politică și din istoria partidelor lor. Riscurile și divergențele politice dintre ACUM și PSRM sunt, într-adevăr, enorme, însă riscurile de a-i permite lui Plahotniuc să controleze și să distrugă mai departe Moldova sunt și mai mari. În politică, uneori trebuie să alegem răul cel mai mic. Tocmai de aceea, sunt impresionat de curajul Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase de a-și asuma riscul mare de pe urma acestei colaborări pentru a-și salva poporul și țara. Decizia lor demonstrează maturitate politică, patriotism și curaj prin punerea intereselor tuturor moldovenilor deasupra celor politice”, a scris politicianul european.

Publicitate

El și-a exprimat speranța că PSRM va pleca urechea spre condițiile înaintate de ACUM.

„Dacă va eșua în a-și ține cuvântul, PSRM va fi unicul responsabil de menținerea regimului lui Plahotniuc, erodarea instituțiilor democratice și semnarea actului de deces al Moldovei”.

Amintim că în aceste zile blocul ACUM a decis să voteze pentru un speaker socialist, însă cu o serie de condiții. PPDA vrea ca socialiștii să semneze nominal un protocol de colaborare politică cu ACUM înainte de a fi votat speakerul PSRM. În plus, PPDA vrea să păstreze funcția de premier pentru Maia Sandu.

Între timp, PSRM nu se mulțumește doar cu funcția de speaker. Comitetul Executiv al partidului a conchis, astăzi, că partidul vrea și trei ministere din viitorul Guvern - MAI, MAEE și Ministerul Apărării.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal