Invitații în studioul AGORA.md au fost Anastasia Nani, directoare adjunctă a CJI, și Nicu Cușchevici, reporter RISE Moldova, membru al juriului în cadrul hackathonului. Am discutat cu ei despre importanța inovațiilor în mass-media, ce provocări au astăzi echipele de jurnaliști ca să atragă și să fidelizeze cititorii și cum îi ajută în acest sens instrumentele multimedia.
„Invităm la Hackathon să participe echipe formate din jurnaliști, activiști civici, bloggeri, dezvoltatori IT – cu alte cuvinte oameni care sunt în stare să genereze idei inedite și fezabile. Chiar dacă ideea nu este pe deplin conturată, aceștia vor avea parte de consultanța experților și mentorilor internaționali, pe tot parcursul proiectului (3 zile), pentru a reuși să le transforme în idei practice inovatoare în jurnalism”, a menționat Anastasia Nani.
„Invităm la hackathon să participe echipe formate din jurnaliști, activiști media, bloggeri, dezvoltatori IT, cu alte cuvinte oameni care sunt în stare să genereze idei inedite și fezabile. Chiar dacă ideea nu este pe deplin conturată, aceștia vor avea parte de consultanța experților internaționali și locali, pe tot parcursul evenimentului (3 zile), pentru a reuși să le transforme în idei practice inovatoare în jurnalism”, a menționat Anastasia Nani.
„Încurajăm redacțiile media să vină cu inițiativa formării acestor echipe, pentru că este în interesul lor să creeze aplicații, care ulterior îi vor ajuta să-și faciliteze interacțiunea cu consumatorii media. Echipele au șansa să câștige un grant pentru a-și implementa ideile. Iar aplicațiile create în cadrul proiectului sunt ulterior gratuite pentru utilizare”, a mai adăugat directoarea adjunctă a CJI.
„Abia aștept să văd ce idei vor fi aduse în cadrul Hackathonului, eu fiind pe post de jurat pentru prima dată. Cu siguranță va fi o responsabilitate foarte grea să jurizăm, însă cred că ne va fi și foarte interesant. Important este ca ideile prezentate să fie aplicabile mai apoi în practică”, menționează Nicu Cușchevici, membru al juriului.
În ediția din acest an a hakhathonului media, patru echipe desemnate câştigătoare vor obţine premii în valoare de 4250 de dolari fiecare. Acestea vor fi oferite de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democraţiei, incluziunii şi responsabilităţii în Moldova” (MEDIA-M), finanţat de USAID, UK aid şi implementat de Internews în Moldova.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.