„Reiterăm poziția noastră comună, unitară a celor două componente ale Blocului Politic ACUM privind disponibilitatea de a susține reprezentatul PSRM la funcția de Președinte al Parlamentului, cu condiția votării de către fracțiunea PSRM a pachetului antioligarhic și a Guvernului asumat de ACUM. Expiră ultimele ore când mai putem elibera țara din captivitatea regimului oligarhic. O alianță dintre PD și PSRM sau alegeri anticipate vor întări regimul dictatorial. Deputații socialiști au acum o șansă să scape de Plahotniuc”, au precizat deputații din blocul ACUM, în această dimineață, după ce socialiștii nu au venit la discuție. 

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a precizat, aseară, că dacă PSRM nu se va mulțumi doar cu funcția de speaker și va mai pretinde la câteva fotolii în viitorul Guvern, cei din ACUM nu vor mai ceda. 

Amintim că ieri, în contextul în care Platforma DA a anunțat că e gata să susțină un speaker socialist „integru”, liderul partidului, Andrei Năstase, a fost întrebat dacă Zinaida Greceanîi este integră. Acesta a evitat însă să răspundă. „Chiar credeți dvs că sunt cel îndreptățit să spun cât de integru este un om? Asta se evaluează în baza anumitor fapte, acțiuni”, a explicat el.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!