„Am desfășurat astăzi discuții cu PSRM. Din start, să fie clar, discuțiile au drept scop crearea unei majorități parlamentare. Nu am discutat funcții, nu am pus accentul pe distribuiri. Nu este corect, la etapa asta, distribuiri și numiri de funcții. Considerăm că o astfel de abordare e una imorală. Le-am spus clar că PDM are un singur obiectiv – majoritatea parlamentară și numirea unui Guvern”, a declarat Cebotari.

Vicepreședintele PD a adăugat că formațiunea urmează să convoace, după-amiază, Consiliul Politic Național, iar decizia acestuia va fi comunicată mai târziu.

Mai târziu, la declarații au ieșit și socialiștii. „Am luat act de propunerile lor, vom comunica propunerile PDM colegilor din consiliul național și vom lua decizii. La 16:30 vom oferi alte detalii: ce facem, unde merge și cu cine”, a comunicat socialistul Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, PSRM nu a venit la întâlnirea cu blocul ACUM întrucât „existau multe divergențe dintre ce a spus PAS și PPDA”.

Amintim că pe 31 mai, PDM a invitat socialiștii la negocieri privind formarea unei coaliții de guvernare. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, care a menționat că partidul nu și-ar dori alegeri anticipate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!