Update 16:00 Majoritatea oamenilor refuză să spună de ce au venit la Chișinău. Totuși, un protestatar a spus că e de la Partidul Democrat. „Ne-am unit să facem un marș pentru țara noastră. Suntem de la PDM și vrem în țară stabilitate. Am obosit de tot circul pe care-l face Maia Sandu și Andrei Năstase cu PSRM. Important e să fie derulate mai departe toate proiectele începute. Sunt oameni de peste tot, oameni cărora le pasă de țara asta. A fost un anunț: oameni buni, cui nu-i pasă de țara asta, să ne adunăm și să ne manifestăm”, a spus el într-un LIVE realizat de Radio Europa Liberă.


Update 15:50 Oamenii au pancarte cu inscripții negative în adresa co-președinților blocului ACUM:


Update 15:40 Zeci de microbuze au fost parcate și în fața Academiei de Științe:

sursa foto: FB/Inga Grigoriu

Oamenii se pare că au venit la Chișinău din toate colțurile țării. În jurul orei 14:00, deputatul ACUM Sergiu Litvinenco a surprins câteva autocare cu numere de înmatriculare de Bălți la un popas la o stație peco.


Știrea inițială: Activistul Ștefan Gligor, într-o postare pe Facebook, a scris că angajații mai multor instituții au fost obligați să se adune în grupuri și să meargă în fața sediului PAS, ca să protesteze împotriva votului comun PSRM-ACUM.

„Indicația a fost dată în formă de ordin, adunarea grupurilor a fost stabilită pentru 15:30, cu deplasarea ulterioară spre sediul PAS. La fel, a fost data indicația și pentru ziua de mâine. Grupurile trebuie să se adune pentru miting la ora 10:00. La fel, PD aduna sportivii să asiste aceste manifestări ale „poporului” la aceleași ore: 15:30 azi și 10:00 mâine. Precum am spus anterior, PD încearcă să simuleze o pretinsă nemulțumire a oamenilor față de atingerea unui compromis între PSRM și ACUM”, a menționat Gligor.

Contactat de AGORA, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, nu ne-a răspuns la telefon.


Amintim că democrații au primit autorizație pentru organizarea unor manifestații în centrul capitalei, în perioada 5-9 iunie. PDM spunea că e vorba de niște „întâlniri cu alegătorii”, evitând să dea însă prea multe detalii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!