„Chiar de aici, din această sală, imediat după alegeri, PDM și-a arătat disponibilitatea de a discuta cu partidele parlamentare, în special cu cele din blocul ACUM, pentru a discuta despre guvernare, formarea unei majorități parlamentare. Niciodată nu am pus în discuție funcții, poziții. Cu regret, blocul ACUM nici măcar nu a venit la discuții. Discuțiile dintre ACUM și PSRM s-au axat în mare parte doar pe funcții, poziții. Niciodată nu am auzit în aceste trei luni să se discute despre nevoile și necesitățile oamenilor”, a declarat Andrian Candu.

„Luând în considerare că în bugetul RM nu erau prevăzuți bani pentru anticipate, noi vom căuta soluții ca cheltuielile să fie suportate de cei aflați azi în Parlament. Credem că nu cetățeanul sau țara trebuie să sufere din cauza iresponsabilității unor așa-ziși politicieni care s-au jucat cu țara”, a mai spus Candu.

Iar premierul Pavel Filip a declarat că, „începând de mâine sau de luni, o să resimțiți revenirea la o activitate mult mai intensivă a Guvernului RM”.

„Bani în bugetul statului sunt suficienți pentru a plăti salariile la timp, în conformitate cu noua lege, administrațiile publice locale își vor primi banii exact așa cum au fost programați, pensiile vor fi plătite la timp și în valorile indexate, programele naționale vor continua, astfel încât oamenii să nu simtă nicio sincopă în activitatea Executivului. Nimeni nu va simți efecte economice, fiind provocate de această criză politică care, cu părere de rău, a fost provocată de iresponsabilitatea politicienilor – în special PSRM și blocul ACUM”, a menționat Pavel Filip.

Cei doi politicieni au plecat din sala de presă imediat după aceste declarații.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!