„Cei care își doresc rezolvarea problemei, caută și găsesc soluții, dar nu pretexte. În trei luni am căutat soluții. Iată de și, într-un ultim ceas, facem apel să vină în sala de ședințe, acolo unde toți deputații blocului ACUM sunt la dispoziția cetățenilor pentru a demara procesul de deoligarhizare a țării, de alegere a conducerii Parlamentului, iar mai apoi de formare a unui Guvern funcțional”, a declarat co-președintele ACUM, Andrei Năstase.


Tot în această seară, socialiștii au avut ședința Consiliul Republican. Au anunțat că nu vor forma o coaliție cu PDM și că sunt gata să bată palma cu cei de la ACUM, dacă le vor fi acceptate condițiile. Mai exact, este vorba de votarea Zinaidei Greceanîi în funcția de speaker, dar și de acordarea unor ministere din viitorul Guvern.

După anunțul PSRM, Curtea Constituțională a publicat mult așteptata decizie privind termenul de dizolvare a Parlamentului în cazul în care nu este formată o majoritate. Respectiv, reiese că termenul actualului Legislativ expiră până la finalul zilei de astăzi, 7 iunie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!