„Mă adresez tuturor deputaților, colegilor mei din PAS și Platforma DA, precum și deputaților socialiști și oricărui deputat care vrea să se elibereze de sub jugul lui Plahotniuc. Mâine este o zi decisivă! Mâine putem scăpa de dictator. Chiar dacă avem viziuni diferite, sunt sigură că vrem cu toții să fim liberi, să trăim în pace și demnitate, fiecare la locul său de muncă, fiecare cu familia sa. Poate astăzi sunteți șantajați, poate simțiți că vă aflați în pericol alături de familiile voastre. Mâine putem înlătura acest pericol nu pentru o zi sau o săptămână, ci pentru totdeauna”, a scris președinta PAS pe Facebook.

Maia Sandu a adăugat că „acum nu e momentul de reglări de conturi sau de supărări”. „Politicienii adevărați se duelează în democrație și în fața alegătorilor. Acum e momentul să scăpăm de un dictator care ne terorizează pe toți. Curaj!”, se mai arată în postare.

Amintim că, vineri seara, deputații blocului ACUM s-au întâlnit cu câțiva socialiști la Parlament. După întrevedere, ambele părți au fost scurte în declarații și au refuzat să spună prea multe detalii despre discuțiile pe care le-au purtat.

Tot vineri seara, 7 iunie, Curtea Constituțională (CC) a publicat răspunsul la sesizarea depusă de președintele Igor Dodon. Mai exact, a anunțat că aceasta a fost respinsă, venind cu explicația că Parlamentul poate fi dizolvat după 90 de zile de la data validării alegerilor. Acest termen expiră exact în ziua publicării acestei decizii, adică pe 7 iunie.

Deși fostul președinte al Curții Constituționale Alexandru Tănase a menționat că data limită de formare a Guvernului este 7 iunie, potrivit celor anunțate de CC, PAS insistă că acest termen expiră duminică, 9 iunie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!