Candu: Dodon a fost ieri la sediul PD și a discutat cu Plahotniuc. Ce condiții a pus (DOC)

Candu: Dodon a fost ieri la sediul PD și a discutat cu Plahotniuc. Ce condiții a pus (DOC)

Vicepreședintele PDM, Andrian Candu, spune că deciziile de astăzi ale PSRM și nedorința lui Igor Dodon de a dizolva Parlamentul sunt „o răzbunare împotriva PDM”. Mai mult, Candu declară că, ieri, președintele a venit la sediul PD, unde i-a spus liderului democraților, Vlad Plahotniuc, câteva condiții care au ajuns să fie neacceptate de PD.

„Aș vrea să încep prin a spune că tot ce se întâmplă azi, mai ales declarațiile lui Dodon este de fapt o răzbunare împotriva PD, pentru că PD nu a acceptat condițiile lui Dodon. Până ieri, la 15:00, s-au purtat discuții și negocieri cu PSRM. Dacă cineva s-a întrebat de ce a întârziat consiliul republican al PSRM e pentru că Dodon a fost la PD și a discutat cu Plahotniuc. El a venit cu unele condiții pe care PD nu voia să le accepte”, a spus Candu în cadrul unui briefing PDM.

Acestea sunt condițiile lui Igor Dodon care, potrivit lui Candu, au fost aduse la cunoștința democraților pe ultima sută de metri:

Publicitate

- Salvarea statutului de neutralitate

- Oferirea unui statut special Transnistriei într-un stat federal, adică federalizarea RM

- Interizicerea inclusiv a tuturor mișcărilor unioniste

- Discuții în format UE, Rusia și Moldova cu politica comercială

- Modificarea Acordului de Asociere și DCFTA

- Președintele RM solicita schimbarea Consituției RM, astfel încât președintele să fie ales de Parlament, dar în același timp să fie reprezentantul socialiștilor

- Doreau următoarele ministere: reintegrare, interne, apărare, externe, finanțe și educație.

- Doreau ca președintele să-și primească toate competențele pe care le-a avut până în 2016, inclusiv controlul asupra SIS

- Restabilirea retransmisiunii posturilor rusești pe teritoriul RM, adică anularea legii anti-propagandă

- Reforma administrației publice locale și alegerea primarului capitalei doar de locuitorii orașului Chișinău, fără suburbii

Iată documentul prezentat de democrați:

...

Dacă nu a recunoscut că a fost la PD, noi avem probe. Poate să fie sigur că sunt probe picante”, a adăugat democratul.

Potrivit lui Candu, Dodon este obligat să dizolve Parlamentul pentru „ca să dăm șansa cetățenilor să aleagă politicieni responsabili”. „Scopurile ascunse ale lui Dodon și ale socialiștilor sunt un act de trădare a țării, și tare mi-e teamă că ACUM o să pice pradă”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal