„Nu voi vota pentru doamna Greceanîi. Am avut și o excepție când am semnat acel acord, sper că în copie se va vedea bine acest lucru. Nu am acceptat și nu sunt de acord ca Ministerul Apărării să treacă la PSRM. Candidatul PSRM-ului să fie Ministrul Apărării. Este convingerea mea fermă, am activat la Ministerul de Externe mulți ani și am promovat mulți militari buni pentru hotare. Consideră că anume de așa miniștri avem nevoie”, a spus Reniță.

                     

 Totodată, deputatul ACUM a subliniat că și conducerea SIS ar trebui să fie reprezentantă de o altă persoană:

„Consider că la SIS situația trebuie să fie conservată ca și apartenență. Rezultă că ar fi o dublă subordonare atât Parlamentului cât și Președintelui. SIS-ul ar trebui să rămână în subordonarea exclusivă a Parlamentului”.

 În aceeași ordine de idei, deputatul Octavian Țîcu a spus că nu vota pentru niciun socialist.

„Eu nu am fost la negocieri, nu cunosc detalii și nici oamenii. Nu susțin pe nimeni de la PSRM”, a spus Țîcu. Potrivit unei liste oferite de surse din Parlament, Vadim Brânzan ar urma să fie ministru al Economiei, Liliana Nicolaescu-Onofrei - ministru al Educației, iar Ala Nemerenco - ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!