Cazul a avut loc pe 9 decembrie 2014, în incinta Curţii de Apel Chişinău, în timpul examinării unui recurs privind aplicarea arestării preventive în privinţa unei persoane învinuite. Potrivit procurorilor, „încălcînd grosolan ordinea publică, Petcov s-a exprimat cu expresii care jignesc onoarea şi demnitatea procurorului care examina cazul, iar la somaţiile de a înceta, acesta şi-a intensificat acţiunile de ultragiere a procurorului. În continuare, acesta a opus rezistenţă fizică colaboratorilor de poliţie antrenaţi la asigurarea ordinii publice în Curtea de Apel Chişinău.”

La indicaţia magistraţilor de petrecere a şedinţei judiciare închise, fostul deputat nu ar fi permis ca uşa să fie închisă, ar fi întrat cu poliţiştii în altercaţii şi încăierare, și i-ar fi numit cu cuvinte necenzutare.

Ordonanţa procurorului poate fi contestată în instanţa de judecată în termenul stabilit de lege.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!