„Cei care m-ați blamat în aceste zile, sper că ați înțeles: Dodon, care a încercat să iasă azi de sub Plahotniuc, nu o poate face decât foarte șifonat, pentru că era evident că Plahotniuc o să declanșeze războiul total scoțând toate filmările și înregistrările adunate ani de zile pentru șantaj, care îi dicreditează pe amândoi. „Murind politic” Plahotniuc azi, îl trage și pe Dodon după el, care va mai trăi, dar nu mult..

Pentru Zinaida Greceanii, cu povara de la 7 aprilie 2009 și milioanele furate de la BEM, fiind și depășita moral, îi va fi mult mai greu să fie Președinte de Parlament, decât președinta anonimă la PSRM.

Pentru moment, Dodon a obținut niște garanții din partea UE și SUA, nu mai spun de Rusia.., pentru a supraviețui politic, dar aceasta nu îl va salva de la descalificare în fața cetățenilor. PȘRM-ul este anacronic și arată la fel ca și PCUS-ul”, a scris Chirtoacă pe Facebook.

„Între timp faceți un efort și vedeți cine și ce poziție a luat în ultimele trei luni și în special în ultimele zile. Astfel am văzut fața fiecăruia, inclusiv dintre unioniști.

Le-au căzut măștile practic la toți. S-au developat, a fost un fel de lustrație determinată de o situație nouă, neprevăzută de regim.

SUA și UE ne susțineau în acest sens. Am contribuit cu ce am putut și știam depește o lună despre această derulare a lucrurilor. Prin urmare, să nu credeți că vorbeam de pe pereți, mai ales că am avut anume această propunere, realizată azi, de debarcare a regimului încă din prima săptămână de după alegerile din 24 februarie, până să ajungă subiectul în discuție la nivelul UE și SUA. Rămânea o singură necunoscută, dacă Dodon va avea curajul să iasă de sub Plahotniuc. Ieri încă nu era hotărât...

Cum am spus de la început: îl dăm jos pe Plahotniuc, azi, și scăpăm de Dodon, mâine!

După care urmează reluarea integrării europene și luptă pentru Unire!”, a mai scris fostul primar al mun. Chișinău.

Precizăm că astăzi deputații PSRM și ACUM au convocat ședința plenară a Parlamentului, în care au ales-o pe Zinaida Greceanîi președinte al Legislativului. Ulterior, Maia Sandu a fost desemnată de Igor Dodon candidatura la funcția de prim-ministru.

Amintim că Dorin Chirtoacă este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată care urmau să fie amenajate în Chișinău.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!