„Cer tuturor celor care ne urmăresc să aibă încredere deplină, ziua de azi e ziua după care vom începe a trăi după reguli noi, vom respecta cu strictețe Constituția și legile statului. Tuturor partenerilor noștri le cer să creadă în oamenii care vor conduce Moldova. Onoarea, seriozitatea noastră nu vor mai fi puse la îndoială de nimeni. De lovitura de stat poate fi acuzată minoritatea, nu o majoritate. Curtea s-a pronunțat abia ieri pe un subiect pentru care avea atâta timp. Fac apel la militari și poliție să înțeleagă ce se întâmplă acum. Eliberați-vă și puneți umărul, fără voi – Plahotniuc e un nimic. Regimul Plahotniuc se termină astăzi, 8 iunie 2019. De mâine – la muncă, pentru o viață cinstită și mai bună”, a spus Năstase de la tribună.

El a declarat că deputații aleși în noul Parlament cred că prin scoaterea statului din captivitate „putem scoate statului de sub dictatură”.

Deputații s-au angajat să lupte „pentru respectarea supremației legii și a drepturilor cetățenilor” și au exprimat vot de neîncredere conducerii CC. În plus, ei au cerut:

-       Demiterea conducerii PG

-       Demiterea conducerii SIS

-       Demiterea conducerii CEC

-       Demiterea conducerii CNA

-       Demiterea conducerii Consiliului Audiovizualului

-       Demiterea conducerii ANI

-       Demiterea conducerii CSJ

-       Crearea comisiilor de anchetă a furtului miliardului

-       Anchetarea „Laundromatului”

-       Anularea sistemului de vot mixt.

„Având în vedere situația din țară, ne adresăm la CEDO cu privire la abuzurile CC”, a spus Năstase.

Amintim că, mai devreme, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională alegerea Zinaidei Greceanîi în funcția de Președinte al Parlamentului. Totodată, aceeași hotărâre s-a luat și în cazul actelor legislative adoptate asăzi, 8 iunie. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!