„Dictatorul a căzut”. Discursul premierului desemnat, Maia Sandu, și promisiunile noului Guvern

„Dictatorul a căzut”. Discursul premierului desemnat, Maia Sandu, și promisiunile noului Guvern

„Dictatorul a căzut”. Cu această afirmație și-a început discursul din Parlament lidera PAS, Maia Sandu, după ce a fost desemnată prin decret prezidențial candidată la funcție de prim-ministru.„Începând de astăzi, regimul oligarhic este în opoziție. Astăzi am obținut o victorie asupra fricii, a mafiei, a nedreptății. Astăzi deputații s-au unit în ciuda tuturor diferențelor pentru a pune capăt unui regim odios și pentru a îndeplini dorința oamenilor care au ieșit la vota pe 24 februarie. Astăzi începe procesul de curățare a R. Moldova”, a declarat co-președinta blocului ACUM.

UPDATE 18:39 Maia Sandu, votată premier de 61 de parlamentari

Știrea inițială:

Publicitate

„[...] În mod normal, nu ne-am fi asumat asemenea risc și o guvernare în condiții de incertitudine. Însă noi nu trăim în timpuri normale. Trăim poate cea mai dificilă perioadă pentru R. Moldova. Justiția capturată, corupția, clientelismul și conflictele de interese, tăinuirea informației, încălcarea flagrantă a drepturilor omului, subordonarea tuturor instituțiilor statului unui singur partid și, în mod special, a unui singur om. Minciuna ridicată la nivelul politicii de stat, manipularea, șantajul, manipulările, denigrările, minciuna, toate aceste lucruri ale regimului au dus de la îndepărtatea de la statul de drept și alunecarea vertiginoasă în dictatură. [...] Avem o țară golită de cei mai activi cetățeni. [...] Încrederea reciprocă între oameni a fost distrusă de un regim corupt””, a mai declarat Maia Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, Guvernul va avea trei obiective: eliberarea statului din captivitate, scoaterea țării din izolarea internațională și relansarea dezvoltării economice, dar și crearea condițiilor pentru asigurarea bunăstării și creșterea calității vieții tuturor oamenilor.

Conform premierului desemnat, un scop al Executivului va fi edificarea unui stat de drept și crearea de instituții funcționale. „Vom elimina schemele, delapidările”, a adăugat Maia Sandu.

„Vom examina toate achizițiile publice suspecte pe care această guvernare le-a făcut împotriva societății R. Moldova. [...] Ordinea, cinstea și dreptatea sunt din nou în capul mesei în această țară. Cei care au suferit în urma regimului, li se va face dreptate”, a mai spus premierul desemnat, menționând că se vor face eforturi pentru ca toate drepturile să fie respectate în R. Moldova.

„Ne vom asigura că banul public este cheltuit corect, transparent și eficient. [...] Vom elibera economia din captivitate”, a continuat Maia Sandu, promițând că vor exista reforme în domeniile sănătății și educației.

Discursul Maiei Sandu a fost apreciat de Zinaida Greceanîi, care l-a descris drept unul „înflăcărat și patriotic”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal