Prin decizia CC, se declară:

1. „Neconstituţional Decretul Președintelui Republicii Moldova din 8 iunie 2019 privind desemnarea candidatului la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova”

2. Se declară neconstituţional Decretul Președintelui Republicii Moldova din 8 iunie 2019 privind numirea Guvernului Republicii Moldova.

„Prezenta hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, se arată în hotărâre.

Amintim că tot azi Curtea Constituțională a declarat neconstituțională alegerea Zinaidei Greceanîi în funcția de Președinte al Parlamentului. Totodată, aceeași hotărâre s-a luat și în cazul actelor legislative adoptate asăzi, 8 iunie. 

În dimineața zilei de sâmbătă, CC a hotărât că Parlamentul de legislatura a X-a a devenit nefuncțional și orice activitate a lui e ilegală.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!