Potrivit lui Radu Marian, situația creată se va aplana datorită presiunilor partenerilor externi.

„Situația o să mai rămână tensionată câteva zile, dar până la urmă acești judecători ar trebui să-și dea demisia. Noi am votat ieri o declarație prin care am constatat că această instituție este capturată de PD și Vlad Plahotniuc. Parlamentul nu poate să demită judecătorii Curții Constituționale, dar am încrederea că sub presiunea poporului și sub presiunea partenerilor externi își vor da demisia”, a declarat deputatul ACUM, Radu Marian.

Deputatul Dinu Plângău a declarat că situația va fi solușionată după ce Guvernul Sandu va fi recunoscut de către organizațiile internaționale.

În cel mai scurt timp Guvernul nou investit în frunte cu Maia Sandu va fi recunoscut de către organizațiile internaționale și de către alte state și în momentul respectiv vom face tot posibilul ca transferul de putere să fie făcut pașnic ca nimeni din Republica Moldova să nu aibă de suferit”, susține deputatul Dinu Plângău. 

                   

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!