Mai jos prezentăm câteva frânturi dintr-un dialog pe care a încercat să-l poarte jurnalista Anastasia Antoceanu cu manifestanții:


„Cum ați organizat acești tineri? Le spuneți ce să spună presei?

-De ce mă bruscați? Sunt jurnalistă, am legitimație.

-Nu te băga în sufletul meu.

-Ați venit la o manifestație publică”.

 

„-Bună seara, băieți! De ce ați venit aici?

-Zdarova.

-De ce ați venit aici?

-Să te văd pe tine. Da ce? Te ….?

-De ce vorbiți așa? Vă pare amuzant ce ați spus?

-Nu”.


Niciun om al legii nu a fost văzut în apropierea instituțiilor de stat. Jurnalista Victoria Dumbravă a încercat să discute cu un carabinier care patrula în singurătate în jurul Ministerului Afacerilor Interne:

„În aceste momente când s-a adunat mulțimea nu vedem poliție nici în fața MAI, nici în fața Procuraturii Generale. Sunt doar câțiva carabinieri care patrulează liniștit fără prea multe intervenții.

Unde sunt colegii dvs? De ce sunteți atât de puțini desi s-a adunat multă lume și aici și în fața MAI.

-Am raportat superiorilor.

Deci se așteaptă întăriri?”.

 Asta desi conducerea IGP a dat asigurări că poliția va asigura securitatea în regim non stop. Chiar și așa, reprezentanții trupelor de carabinieri spun că, de fapt, instituțiile au fost protejate tot timpul.

„Atunci când s-au instalat primele corturi în fața Procuraturii Generale și în fața Ministerului de Interne nu a fost niciun colaborator al Poliției sau al trupelor de carabinieri pentru a asigura paza acolo. De ce?

-Nu sunteți corectă. Din start aceste două edificii sunt luate sub pază de carabinieri. Îmi pare rău că treceți în fiecare zi și vedeți că se patrulează atât în față cât și pe interior.

-Reporterii noștri au fost acolo live la orele 22:30-23:00 și nu era nimeni.

-Nu este corect. Noi avem și în interior, și în exterior, a spus reprezentantul trupelor de carabinieri Mihail Ciubaciuc”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!