„Este un argument în plus pentru ca fosta guvernare să accepte tranziția pașnică a puterii. Ca un adevărat partener al țării noastre UE salută deciziile luate ieri de Parlamentul RM, în interesul cetățenilor țării. Suntem ferm convinși că vor urma mesaje similare din partea tuturor partenerilor noștri internaționale. Toți prietenii noștri își doresc ca abuzurile, frica și destabilizarea să înceteze imediat. Atât partenerii noștri externi, cât și cetățenii își doresc un Guvern legitim și democratic, care să asigure implementarea tuturor angajamentelor asumate de RM, în primul rând al Acordului de Asociere cu UE. Fiecare cetățean al țării noastre își pun speranțe în noul Guvern. Spre deosebire de fostul Guvern, vom respecta toate angajamentele cu privire la reforme și principiile fundamentale stabilite în Acordul de Asociere. Respectul pentru statul de drept, democrația și drepturile omului sunt temelia pe care vom edifica relația noastră cu Uniunea Europeană. Apreciem și împărtășim apelul UE la calm și cumpătare. Noi am chemat la dialog reprezentanții opoziției parlamentare și rămânem deschiși în acest sens”, a declarat în context Maia Sandu.

Premierul votat ieri de Parlament a venit cu un apel către televiziunea publică să transmită în direct ședința de mâine a Cabinetului de miniștri, care va avea loc în clădirea Parlamentului începând cu ora 11:00.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!