Într-un video postat de socialistul Nichita Țurcan, se vede că păsările și-au revenit și au fost duse într-un volier de la menajerie.

„Spre deosebire de cei care au aruncat părăsile peste gard și mai nu le-au ucis, angajații Președinției au dus părăsile la Grădina Zoologică și le-a transmis administrației. Acum totul e bine”, a scris Țurcan. 

Mai devreme, organizațiile din domeniul protecției animalelor au condamnat actul  de cruzime față de cei cinci curcani. Potrivit acestora, gestul este suceptibil de pedeapsă penală.

Urmare a acestui caz, trei deputați din cadrul fracțiunii PPDA au depus o sesizare la Procuratura Generală în care solicită să fie identificați și trași la răspundere făptații, dar și organizatorii manifestației. 

Potrivit UNIMEDIA, unul din cei care au aruncat curcanii este Viorel Bezede - directorul Combinatului de vinuri de la Mileștii Mici. Este un susținător activ al democraților, fiind numit în funcție acum 3 ani printr-un ordin al Ministrului Agriculturii. Un alt democrat prezent la scena cu curcanii a fost și Oleg Mereacre, președintele interimar al raionului Ialoveni. Ceilalți susținători PD care au participat la scena aruncării curcanilor peste gardul Președinției sunt Victor Istratiev, vicepreședintele raionului Ialoveni, Marcel Bobeica, primar de Gangura și Victor Gandrabur, consilier raionul al șefului Inspecție în Construcție Ialoveni.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!