Responsabilii împuterniciți de Partidul Democrat să asigure caracterul pașnic al manifestațiilor sunt Eugeniu Nichiforciuc și Iurie Cazacu.

Solicitat de AGORA viceprimarul Nistor Grozavu a declarat că sesizarea urmează să fie examinată astăzi, întrucât atunci când a fost depusă era zi de odihnă.

„Eu am fost contactat telefonic și ieri am văzut pe poșta electronică depusă o declarație pentru aceste corturi. Vedem acum cum este de procedat. Când s-a discutat cu mine telefonic ei avea în vedere MAI, PG, CC, Guvernu și încă 2-3 instituții. Nu am reținut cine m-a sunat. I-am explicat că în zilele de sâmbătă și duminică nu putem examina acea autorizare. Este prima dată de când lucrez la Primărie când mă ocup de un astfel de subiect. În cazul în care nu perturbează circulația, este legală și o informare legală”, a declarat Nistor Grozavu. 

Amintim că sâmbătă seara grupuri de tineri au instalat corturi în fața mai multor instituții de stat, iar ulterior, în mod organzat, acolo au fost aduse grupuri de persoane. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!