„Canada urmărește îndeaproape ultimele evoluții politice din Republica Moldova. Luăm la cunoștință, cu rezerve și îngrijorare, hotărârea judecătorească care a dus la invalidarea noului guvern de coaliție, urmată de suspendarea președintelui și decretul privind organizarea de noi alegeri parlamentare”, se arată în mesajul ambasadei Canadei. 

„Încurajăm toate partidele și instituțiile politice din Moldova să se angajeze în dialog pentru a ieși din impas. Orice rezoluție trebuie să respecte standardele democratice internaționale, statul de drept și să reflecte voința democratică a poporului moldovenesc. Canada își reafirmă sprijinul față de calea Moldovei către integrarea și reforma europeană. Credem ferm că toate deciziile luate pentru a aborda situația actuală ar trebui să conserve și să promoveze aceste obiective importante”, au mai scris oficialii Canadieni.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!