Astfel, potrivit documentului, din partea PSRM în noul Cabinet de Miniștri trebuia să se regăsească un vicepremier pentru reintegrare, un ministru al Afacerilor Interne, un ministru al Apărării, un ministru de Finanțe, unul de externe și unul al educației.

sursă foto:publika.md

În rezultatul negocierilor cu Blocul ACUM, socialiștii au primit doar două fotolii: este vorba despre Ministerul Apărării, în frunte cu Pavel Voicu și funcția de vicepremier pentru reintegrare deținut de Vasile Șova.

Totodată, potrivit aceluiași document, în cadrul negocierilor cu democrații, Igor Dodon ar fi avut și o serie de condiție care ar fi trebuit puse în practică odată cu formarea unei coaliții:

sursă foto:publika.md

Printre acestea: retransmisterea canalelor media rusești pe teritoriul Republicii Moldova, legea cu privire la declararea limbii ruse drept limbă de comunicare națională, un pachet de legi care vizau autonomia Găgăuză dar și reforma administrației publice locale.

Totuși, niciunul dintre aceste subiecte, inclusiv federalizarea Republicii Moldova, nu s-a regăsit pe agenda discuțiilor cu Blocul ACUM.

Postul de televiziune Publika TV, afiliat Partidului Democrat, a publicat zilele trecute mai multe înregistrări video de la o discuțiile pe care le-ar fi avut Igor Dodon cu Vlad Plahotniuc. Sursa a publicat și câteva documente care ar demonstra cerințele pe care le-ar fi avut șeful statului în cazul unei coaliții cu PD.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!