„Vin cu propunerea să luăm decizia împreună de a demite din funcția de Șef al Inspectoratului General de Poliție pe Alexandru Pînzari. Guvernul urmează să hotărască că se eliberează din funcție”, a spus ministrul de Interne nou numit, Andrei Năstase.

Năstase a venit cu propunerea de a-l numi în funcția eliberată pe fostul magistrat Gheorghe Balan.  „Este cunoscut ca un reprezentant al magistraților cu o atitudine de bun simț și conformă legislației. S-a reprezentat onorabil, după mine”, a declarat Năstase.

A urmat o altă demitere, cea a șefei Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Tamara Andrușca. „Cunoaștem foarte bine că în orice sistem pentru a prospera este nevoie de resurse financiare, tehnice și resursa umană. Cu atât mai mult în sistemul sănătății. La CNAM există o utilizare netransparentă a banului public, solicit să fie eliberată din funcția doamna Tamara Andrușca, directorul CNAM. Asupra semnării contractelor sunt multe întrebări, banii sunt gestionați de la depărtare. Rog ca interimatul să fie asigurat conform cadrului legal de către adjuncți” , a spus nou-numita ministră a Sănătății, Ala Nemerenco.

Tamara Andrușca,  apropiată de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, a beneficiat în anul 2017 de o donație generoasă de la fundația Edelweiss, patronată de acesta.Deciziile au fost luate la prima ședință a Guvernului Sandu. Între timp, presei i-a fost remis un comunicat potrivit căruia Pavel Filip a convocat astăzi în ședință miniștrii democrați, secretarii de stat, șefii de agenții și instituții publice pentru a discuta despre modul de funcționare a acestora în contextul actualei situații politice. Filip a solicitat să fie asigurată activitatea în regim normal a instituțiilor publice.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!