„Politicul trebuie să găsească soluțiile politice. Aici deja mâna este liberă. Chemăm la dialog politic. Facem o invitație astăzi adresată partidelor politice parlamentare, în special PSRM și ACUM. PD a creat o echipă, din care nu fac parte liderii. Echipa va fi condusă de Vladimir Cebotari care va lua legătura cu colegii din celelalte fracțiuni parlamentare pentru dialog. Acest apel la dialog este sugerat și de partenerii noștri internaționali”, a declarat Andrian Candu.

Astăzi la sediul PDM au venit mai mulți reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău. Potrivit lui Candu, discuțiile s-au referit la aspectele juridice, iar cel mai important mesaj transmis de partenerii externi s-a referit la calm, liniște și fără provocări.

„Guvernul Filip nu este altceva decât un Guvern interimar. PD nu se ține de putere. Fiind cel mai vechi partid, a fost și la putere, și în opoziție. Venirea la putere și plecarea în opoziție trebuie să fie pe cale legală. Ieșirea din criză trebuie să fie prin dialog”, a mai punctat Candu. 

De menționat că anterior, prim-ministrul votat de Parlament, Maia Sandu, a lăsat să se înțeleagă că majoritatea parlamentară este deschisă pentru dialog. 

Deocamdată nu se știe când și unde ar urma să aibă loc acest dialog. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!