„Le comentez ca fiind declarații stupide, care nu fac altceva decât să escaladeze emoțiile unei părți din societate. Este o iresponsabilitate ca un președinte de țară. Nu poți să faci astfel de declarații publice. Este Serviciul pază și protecție care asigură 24/24 pe el și pe familia sa. Sunt doar declarații care fie vin să-l victimizeze, fie să incite spiritele. Îi sugerez să fie mai responsabil, pentru că în această calitate contează fiecare cuvânt și fiecare expresie”, a spus Andrian Candu.

Cât despre posibilitatea deschiderii dosarelor penale pe numele parlamentarilor, Candu le califică drept speculații:

„Dosare penale nu pot fi pentru că un dosar se pornește când se ridică imunitatea parlamentară. Nici în privința deputatului, nici președintelui nu pot fi inițiate anchete penale”.

Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook trei posibile scenarii de evoluție a lucrurilor în Republica Moldova. 

Primul scenariu ține de „începutul activității legale a tuturor instituțiilor de stat și transmiterea pașnică a puterii de către cei care în prezent încearcă să o mai controleze, către noul guvern condus de Maia Sandu”. Dodon consideră că probabilitatea acestui scenariu este foarte mare.

Al doilea scenariu propus de șeful statului este numit al „Uzurpatorului” și s-ar referi la faptul că Partidului Democrat va încerca să ignore tot ce se întîmplă în Parlament.

Al treilea scenariu ar viza destabilizare totală din partea PD cu încercarea menținerii puterii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!