„Nu cunosc acest subiect, n-am intrat în detalii. Consider că n-a fost un gest demn. Nu trebuia să se întâmple. Nu știu a cui a fost ideea și cine a realizat-o. Am verificat ulteiror și am aflat că curcanii sunt bine, sănătoși și hrăniți bine, îngrijiți. Dar gestul ca atare eu nu sunt de acord cu el și îl condamn”, a declarat Candu în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul partidului.

Amintim că ieri, în timpul mitingului organizat de democrați în centrul Capitalei, manifestanții au mers în fața clădirii Președinției, unde au aruncat câțiva curcani peste gard, lăsânu-i în soare și fără apă.

Ulterior, organizațiile de protecție a animalelor au condamnat actele de cruzime față de cei cinci curcani din curtea Președinției. Potrivit acestora, gestul este suceptibil de pedeapsă penală.

Cine sunt făptașii

Potrivit UNIMEDIA, unul din cei care au aruncat curcanii este Viorel Bezede - directorul Combinatului de vinuri de la Mileștii Mici. Este un susținător activ al democraților, fiind numit în funcție acum 3 ani printr-un ordin al Ministrului Agriculturii. Un alt democrat prezent la scena cu curcanii a fost și Oleg Mereacre, președintele interimar al raionului Ialoveni. Ceilalți susținători PD care au participat la scena aruncării curcanilor peste gardul Președinției sunt Victor Istratiev, vicepreședintele raionului Ialoveni, Marcel Bobeica, primar de Gangura și Victor Gandrabur, consilier raionul al șefului Inspecție în Construcție Ialoveni.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!