„Nu există instituția recunoașterii Guvernului, există recunoașterea unui stat. Noi suntem preocupați că există o situație explozivă și vrem să subliniem că trebuie găsite modalități de a fi depășită această situație. Atunci când lucrurile se încurcă, soluția e să ne întoarcem la electorat. Alegerile anticipate din 6 septembrie nu ar fi o mare problemă”, a spus Melescanu, într-o conferință de presă.


El a precizat și că ambasadorul României la Chișinău a avut o întrevedere cu președintele Igor Dodon, alături de ceilalți șefi ai misiunilor diplomatice. Meleșcanu a povestit că doar Dodon a vorbit 15 minute, după care i-a poftit afară pe ambasadori. Astfel, Meleșcanu a precizat că i-a cerut ambasadorului român să aiba o întâlnire și cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Totodată, Meleșcanu a salutat decizia de a organiza alegeri parlamentare anticipate în septembrie curent.

Ulterior, Meleșcanu a nuanțat, spunând că a exprimat poziția sa personală, și nu a Ministerului de Externe și ca după conferința de presă va fi o discuție cu reprezentanții mai multor instituții pentru formularea unei poziții coerente, astfel încat „toată lumea să vorbească pe aceeași voce, cu floricelele de rigoare”.

Acuzat că a avut o reacție slabă la tot ce se întâmplă în Republica Moldova, Meleșcanu s-a prevalat de poziția României de stat care deține presedintia UE.

„Noi, România, ca stat membru care deține președintia UE, am facut apel la toate forțele politice să respecte procesul democratic. Așadar, a fost un apel la calm si reținere, precum și la dialog", a subliniat Melescanu.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!