„În această perioadă vulnerabilă nu am vrea să apară pe stradă omuleții verzi. Nu ați văzut experiența Crimeii și a Ucrainei? Să aducem aminte cetățenilor ce înseamnă trupe de ocupație în Transnistria? Aș vrea și chiar solicit experților care stau nenumărate ore astăzi pe resursele media să explice cetățenilor ce înseamnă federalizarea RM și care este pericolul pentru țară, pentru regiune, atunci când deciziile nu se mai iau la Chișinău, dar la Tiraspol sau în altă parte”, a declarat Andrian Candu.


„Guvernul este păzit și de Guvernul Sandu?”, l-am întrebat pe democrat. „De ce ar fi păzit de așa-numitul Guvern Sandu? Cui îi este frică de Maia Sandu?”, a răspuns el. A evitat să spună dacă Maia Sandu ar avea acces în clădire. „Există reguli clare de acces într-un edificiu al statului și se vor respecta procedurile”, a explicat Candu.

Deși Candu a spus că Guvernul este păzit de „omuleții verzi”, fiind vorba de un risc pentru securitatea statului, dumică, Radio Europa Liberă a surprins câțiva tineri, îmbrăcați în costume sportive, rași pe cap și fără îndemne de identificare, intrând în clădire lejer, pe lângă scutieri.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!