„Maia Sandu, felicitări!”. Ex-candidată PD la alegerile din 24 februarie îi îndeamnă pe democrați să-și depună mandatele

„Maia Sandu, felicitări!”. Ex-candidată PD la alegerile din 24 februarie îi îndeamnă pe democrați să-și depună mandatele
Foto: moldnova.eu

Fosta candidată a Partidului Democrat pe circumscripția Europa de Vest, Olga Coptu, a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia învestirii Guvernului de către Parlament. Fosta șefă a Biroului pentru Relații cu Diaspora spune că a plecat din PDM din cauza managementului prost și îi îndeamnă pe democrați să nu aștepte ca partenerii externi să le spună că au pierdut. „A venit timpul să vă depuneți mandatul individual, dacă nu o face în bloc Guvernul”, a scris Olga Coptu.

„Maia Sandu felicitări! Este meritul unei singure femei care cu multă încăpățânare a luptat, rezistat și nu a renunțat. Felicitări pentru că ai reușit ceea ce sincer nu mai credeam că se poate întâmpla în Republica Moldova. Să redați speranță...

ACUM încercați să nu dezamăgiți, vi se vor ierta multe, dar nu și faptul că ați stins ultima speranță. Amintesc aici anul 2010, cel mai exemplar a fost cazul PL, când le-a căzut puterea în mâini Președenția și Parlamentul și nu știau ce să facă cu ea. Am avut Alianțele 1,2 și 3, care au dezamăgit și alungat lumea din țară... 

Îmi permit să fac o adresare personală, marea problemă pe care o veți sesiza foarte curând Nu este PDM, nici lipsa banilor în țară și nici multe altele, va fi cu precădere lipsa Oamenilor profesioniști în Moldova. Chiar dacă ați înlocui „garda veche” cu cea „nouă” și tot vor mai rămâne neacoperite funcții și tot veți avea lipsă acută de cadre. Cred cu tărie că e momentul să vă adresați Diasporei, chiar dacă am fost pe diferite părți ale baricadei, mereu am crezut în puterea Diasporei și știu că este gata să se implice doar să le cereți răspicat acest lucru. Acolo aveți un bazin de Oameni pregătiți și integri. Ei v-au votat și sunt gata să muncească, oferiți-le lor și vouă această șansă. 

Nu recurgeți la răfuieli sau la polarizarea societății, ministerele și APL sunt pline de oameni demni și pregătiți, cu o ghidare eficientă rezultatele nu vor întârzia să apară. Nu uitați de minorități și nu speculați pe adevărul istoric, suntem în sec XXI a venit timpul să spunem și în Moldova lucrurilor pe nume (despre limbă, stat/religie, drepturile LGTB ș.a.) pe umerii voștri este povara cea mai grea, să construiți o ȚARĂ nouă de care să fim mândri cu toții”, a scris pe Facebook Olga Coptu.

„Dragă Diasporă, ați protestat, ați votat și ați învins! A venit momentul să vă implicați! Nu așteptați cineva să vă facă Țara mai democratică, mai frumoasă, cu drumuri, spitale și orase europene, mergeți acasă și faceți ceea ce știți mai bine. Indiferent de profesie și vocație, dacă credeți și vreți un viitor mai bun ACASĂ, construiți de azi planuri pentru Revenire, nu așteptați să se liniștească apele, să facă cineva reforme, să ridice economia, mergeți și faceți voi împreună cu cei care au rămas. 

Din proprie experiență, știu că puteți cu ușurință dedica 2-5 ani din viață pentru Țară. Se poate! Eu am avut cei mai zbuciumați, frumoși și plini ani, acei 5 ani de revenire. Fiecare din voi poate face la fel. Nu o faceți pentru salarii și nici pentru funcții sau statut, faceți acest lucru pentru voi, ca să puteți spune mai târziu, AM FOST ȘI EU ATUNCI. Lăsați geopolitica, neîncrederea și frica, REVENIȚI ACASĂ PENTRU VIITOR”, se arată în mesajul fostei șefe de la BRD.

Am plecat din funcție acum un an, nu din cauza greutăților, ci di cauza managementului prost... a fost o alegere conștientă și am eliberat locul pentru alții mai buni/mai comozi. Cine mă cunoaște știe că pentru mine cuvântul Echipă, nu este un cuvânt gol, atunci am rămas în partid, acum NU. Dacă vreți să salvați numele a ceea ce înseamnă un partid puternic, e timpul să acceptați realitatea. Alegerile anticipate vor prelungi și agrava agonia PDM și vor fi cheltuiți inutil bani din bugetul de stat. Nu așteptați să vă spună cei de la Bruxelles, Moscova sau Comisia de la Veneția că am pierdut. Am avut onoarea să lucrez și să cunosc mulți oameni pregătiți în Guvernul Filip, a venit timpul să vă depuneți mandatul individual, dacă nu o face în bloc Guvernul. Cc Monica Babuc, Iurie Leanca și miniștri săi, Tudor Ulianovschi ș.a.”, se mai arată în mesajul Olgăi Coptu.

Vezi și aceste știri
Spitalul de Boli Infecțioase din raionul Dubăsari a fost închis

Spitalul de Boli Infecțioase din raionul Dubăsari a fost închis

Vreme caniculară în weekend. Începând de luni, temperaturile vor scădea până la 23 de grade Celsius

Vreme caniculară în weekend. Începând de luni, temperaturile vor scădea până la 23 de grade Celsius

Cei mai bogați oameni ai lumii vor avea seifuri în stâncile de la poalele Munților Alpi

Cei mai bogați oameni ai lumii vor avea seifuri în stâncile de la poalele Munților Alpi

Advertoriale
5 motive să faci un stagiu gratuit la Endava

5 motive să faci un stagiu gratuit la Endava

Un cuplu de tineri de la noi, despre cum și-au amenajat inteligent noua locuință (VIDEO)

Un cuplu de tineri de la noi, despre cum și-au amenajat inteligent noua locuință (VIDEO)

Interviu cu Igor Rosca, director „Rogob”: „Dacă vrei să-ţi ajuţi ţara, nu e numaidecât să faci politică – trebuie doar să faci ceea la ce te pricepi cel mai bine”

Interviu cu Igor Rosca, director „Rogob”: „Dacă vrei să-ţi ajuţi ţara, nu e numaidecât să faci politică – trebuie doar să faci ceea la ce te pricepi cel mai bine”

DONEAZĂ
Descarcă aplicația AGORA
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Boris Lebediuc, moldoveanul care cântă la clapele destinului (VIDEO, FOTO)
  Oameni ca tine: Boris Lebediuc, moldoveanul care cântă la clapele destinului (VIDEO, FOTO)
 • PlayGround cu Vitalie Tarlev: Tehnologia 5G în Moldova și planurile operatorilor telecom
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: „Alo, angajați? Da, ne angajăm răspunderea!” Ce se întâmplă zilele astea în Parlament și de ce asta seamănă cu telefonul stricat?
 • Oameni ca tine: Inna Polișciuc, tânăra care își petrece viața în căutarea cadrului perfect (FOTO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament” cu Vladimir Voronin: Cine-i Ceburașka, paznic la harbuzărie și ce crede ex-președintele despre tușonka de la Condrița (AUDIO)
ȘTIRI DE PE EA.MD
 • Ardei umpluți cu brânză, ca la Nord – rețetă deosebită, moștenită de la bunica (Video)
 • Fără nunți până la 1 august, grădinițe închise și nu doar. Iată ce a decis guvernul
Cele mai populare
 • 1
  Italia și-a închis granițele pentru cetățenii Republicii Moldova, dar și pentru alte 12 state
 • 2
  Cunoscutul actor Vladimir Ciobanu a fost diagnosticat cu leucemie: „Este internat la Iași și are nevoie de sânge pentru transfuzii”
 • 3
  Peste 30 de copii suspecți și confirmați cu COVID-19, operați în două luni: Medicii lucrează cu trei rânduri de mănuși, iar intervenția durează dublu (VIDEO)
 • 4
  Medicul Komarovskiy, despre închiderea parcurilor de distracții din Moldova: „Nu există nicio logică în decizia luată de autorități” (VIDEO)
Autentificare