„Maia Sandu felicitări! Este meritul unei singure femei care cu multă încăpățânare a luptat, rezistat și nu a renunțat. Felicitări pentru că ai reușit ceea ce sincer nu mai credeam că se poate întâmpla în Republica Moldova. Să redați speranță...

ACUM încercați să nu dezamăgiți, vi se vor ierta multe, dar nu și faptul că ați stins ultima speranță. Amintesc aici anul 2010, cel mai exemplar a fost cazul PL, când le-a căzut puterea în mâini Președenția și Parlamentul și nu știau ce să facă cu ea. Am avut Alianțele 1,2 și 3, care au dezamăgit și alungat lumea din țară... 

Îmi permit să fac o adresare personală, marea problemă pe care o veți sesiza foarte curând Nu este PDM, nici lipsa banilor în țară și nici multe altele, va fi cu precădere lipsa Oamenilor profesioniști în Moldova. Chiar dacă ați înlocui „garda veche” cu cea „nouă” și tot vor mai rămâne neacoperite funcții și tot veți avea lipsă acută de cadre. Cred cu tărie că e momentul să vă adresați Diasporei, chiar dacă am fost pe diferite părți ale baricadei, mereu am crezut în puterea Diasporei și știu că este gata să se implice doar să le cereți răspicat acest lucru. Acolo aveți un bazin de Oameni pregătiți și integri. Ei v-au votat și sunt gata să muncească, oferiți-le lor și vouă această șansă. 

Nu recurgeți la răfuieli sau la polarizarea societății, ministerele și APL sunt pline de oameni demni și pregătiți, cu o ghidare eficientă rezultatele nu vor întârzia să apară. Nu uitați de minorități și nu speculați pe adevărul istoric, suntem în sec XXI a venit timpul să spunem și în Moldova lucrurilor pe nume (despre limbă, stat/religie, drepturile LGTB ș.a.) pe umerii voștri este povara cea mai grea, să construiți o ȚARĂ nouă de care să fim mândri cu toții”, a scris pe Facebook Olga Coptu.

„Dragă Diasporă, ați protestat, ați votat și ați învins! A venit momentul să vă implicați! Nu așteptați cineva să vă facă Țara mai democratică, mai frumoasă, cu drumuri, spitale și orase europene, mergeți acasă și faceți ceea ce știți mai bine. Indiferent de profesie și vocație, dacă credeți și vreți un viitor mai bun ACASĂ, construiți de azi planuri pentru Revenire, nu așteptați să se liniștească apele, să facă cineva reforme, să ridice economia, mergeți și faceți voi împreună cu cei care au rămas. 

Din proprie experiență, știu că puteți cu ușurință dedica 2-5 ani din viață pentru Țară. Se poate! Eu am avut cei mai zbuciumați, frumoși și plini ani, acei 5 ani de revenire. Fiecare din voi poate face la fel. Nu o faceți pentru salarii și nici pentru funcții sau statut, faceți acest lucru pentru voi, ca să puteți spune mai târziu, AM FOST ȘI EU ATUNCI. Lăsați geopolitica, neîncrederea și frica, REVENIȚI ACASĂ PENTRU VIITOR”, se arată în mesajul fostei șefe de la BRD.

Am plecat din funcție acum un an, nu din cauza greutăților, ci di cauza managementului prost... a fost o alegere conștientă și am eliberat locul pentru alții mai buni/mai comozi. Cine mă cunoaște știe că pentru mine cuvântul Echipă, nu este un cuvânt gol, atunci am rămas în partid, acum NU. Dacă vreți să salvați numele a ceea ce înseamnă un partid puternic, e timpul să acceptați realitatea. Alegerile anticipate vor prelungi și agrava agonia PDM și vor fi cheltuiți inutil bani din bugetul de stat. Nu așteptați să vă spună cei de la Bruxelles, Moscova sau Comisia de la Veneția că am pierdut. Am avut onoarea să lucrez și să cunosc mulți oameni pregătiți în Guvernul Filip, a venit timpul să vă depuneți mandatul individual, dacă nu o face în bloc Guvernul. Cc Monica Babuc, Iurie Leanca și miniștri săi, Tudor Ulianovschi ș.a.”, se mai arată în mesajul Olgăi Coptu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!