„În urma alegerilor parlamentare, o majoritate parlamentară aleasă în mod democratic a luat decizii importante, inclusiv formarea unui guvern.

În actuala criză constituțională, vedem și susținem Parlamentul Republicii Moldova, ca reprezentant al poporului moldovean, și ca cel mai bun loc pentru a discuta toate problemele politice, inclusiv cele controversate.

Facem apel la calm și reținere. Toate părțile poartă răspunderea pentru soluționarea pașnică a acestei crize constituționale”, se arată în declarația acestor state.

Declarația a fost publicată pe site-ul Ministerului german de Externe.

Amintim că majoritatea formată dintre deputații PSRM și ai blocului ACUM au votat președintele Parlamentului, au învestit Guvernul și au demis șefii CNA, SIS și IGP.

Precizăm că mai multe state, dar și parteneri externi ai Republicii Moldova au salutat sau au recunoscut formarea noului Guvern de la Chișinău.

Citește și: Mesaj de la Moscova: Salutăm formarea coaliției de guvernământ și a Guvernului de la Chișinău

Canada, îngrijorată de hotărârârile Curții Constituționale

OSCE se alătură „corului” de voci de peste hotare: Cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o soluție politică pentru actuala criză

Mesaje de la Departamentul de Stat al SUA și Consiliul Europei: Recentele decizii ale CC sunt arbitrare și greu de înțeles. Cerem avizul Comisiei de la Veneția

OFICIAL! UE ia o notă bună față de deciziile Parlamentului de la Chișinău, inclusiv formarea coaliţiei guvernamentale

Consiliul Europei cere politicienilor moldoveni respectarea statului de drept

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!