Prin urmare, ANSA a atenționat că este interzisă utilizarea de către oameni a medicamentelor de uz veterinar. În caz contrar, pot apărea consecințe „foarte grave”. „Puneți viața dvs și a apropiaților în pericol, ceea se poate solda chiar cu cazuri letale”, se arată în comunicat.

Instituția a subliniat că medicamentele de uz veterinar trebuie cumpărate din locuri autorizate și trebuie administrate doar animalelor indicate în prospect.

„Citiți cu atenție și în întregime prospectul înainte să utilizați un medicament de uz veterinar, deoarece conține informații importante pentru dvs. Respectați strict cerințele minime de protecție personală. Dacă au apărut reacții adverse la animale în urma administrării medicamentului, trebuie să raportați aceste cazuri la Agenție”, se mai menționează în comunicat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!