„De la recâștigarea independenței față de Uniunea Sovietică, din Moldova nu au mai lipsit turbulențele politice. Această țară a avut opt ​​prim-miniștri în ultimii șase ani”, se arată în articol.

Autorii fac referire și la relațiile internaționale pe care le are țara noastră:

„Într-o zonă înghesuită de tensiunile dintre Rusia și Occident, cel mai recent dezacord al Republicii Moldova ar putea apărea ca un punct rar de unitate între Moscova, Washington și Bruxelles”.

Totodată, jurnaliștii lasă să se înțeleagă o anumită dualitate între declarațiile publice ale liderului democrat și realitatea la zi.

„Deși Vlad Plahotniuc este se declară pro-european, el și-a exasperat aliații occidentali cu afirmațiile partidului său orientat spre statul de drept”, se arată în articol.

Filmul evenimentelor este continuat de deciziile Curții Constituționale:

„Curtea a decis brusc săptămâna trecută că noul guvern este neconstituțional, pentru că a fost format la mai mult de 90 de zile după alegerile parlamentare din februarie. Curtea a suspendat și președintele Republicii Moldova și l-a înlocuit cu fostul premier, Pavel Filip, care a dizolvat Parlamentul și a cerut noi alegeri în septembrie”.

 Jurnaliștii mai menționează că situația politică din Moldova devine din ce în ce mai complicată.

„Impasul continuă marți,  când parlamentarii din cele două părți încearcă să formeze un nou guvern - Platforma Acum, o alianță pro-europeană, și socialiștii, un partid de centru-stânga care se sprijină pe Rusia - promițând să se adune în Parlament în contradicție cu domnul Filip și Curtea Constituțională”, se mai arată în articol.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!