„Toate acțiunile Procuraturii trebuie să se încadreze în cadrul legal. Nu trebuie să fie indicații la comanda unor oponenți politici în momentul de față și a guvernării care trebuie să plece imediat. Noi suntem gata să prezentăm toate probele necesare oricând pentru un proces judiciar liber, dar nu de procurori și judecători influențați de cineva dintr-un oficiu anume”, a declarat Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă.

Marți, 11 iunie, Procuratura Generală a anunțat că a pornit un proces penal „în legătură cu apariția în spațiul public a unor date, care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice”. Este vorba de filmulețele cu discuțiile purtate între președintele Igor Dodon și democratul Vlad Plahotniuc. În unul dintre ele, Dodon s-ar aude cerând bani „pentru întreținerea partidului”. Plahotniuc îi răspunde că sumele depășesc cheltuielile democraților. Ar fi fost vorba despre „700-800 (n.r - de mii de dolari) pe lună”. Ulterior, președintele a declarat însă că filmulețele făcute publice au fost editate, iar unele declarații – rupte din context.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!