„De întreprins eforturi comune pentru reintegrarea ţării prin acordarea unui statut special regiunii transnistrene în componenţa Republicii Moldova, care prevede atribuţii (puteri) largi legislative, executiv-deconcentrate, care prevede atribuţii (puteri) largi legislative, executiv-desconcentrate. Kozak mi-a dictat, după ce i-am spus că nu putem scrie „federalizare” atribuţii Executiv-desconcentrate în domeniile politic, economic, social-cultural. Eu cred că e normal”, se aude spunând Dodon.

Iaralov se aude comentând „Eu aș fi lăsat pur și simplu statut special”. De menționat că la mitingul PDM de duminică, Iaralov a fost și el pe scenă, alături de deputații PD (în fotografie, alături de Pavel Filip).


Citește și: Presa afiliată PD-ului mai publică două „probe” cu Dodon. Acesta ar cere bani de la Plahotniuc

Publika dezvăluie un video de la întâlnirea dintre Dodon și Plahotniuc. Președintele se aude negociind un „acord secret” (VIDEO)

Pe de altă parte, vicepremierul rus Dmitri Kozak, a declarat astăzi, într-un interviu pentru publicația rusească Kommersant, că propunerea de federalizare a R. Moldova a venit din partea Partidului Democrat. Mai exact, Kozak declară că pe 3 iunie, la finalul întrevederii delegației sale cu PD, Plahotniuc i-a înmânat un plic în care erau condițiile care ar sta la baza unei alianțe cu PSRM. „Deschizând plicul, am constatat uimiți că e vorba de soluționarea problemei transnistrene în baza federalizării țării”, spune Kozak în interviu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!