„Tudor Ulianovschi, ex-ministrul de Externe, este un diplomat pe care-l respect. Îl cunosc. Am avut ocazia să discutăm de mai multe ori, anterior. Eu cred că dumnealui s-a străduit în toată perioada activității sale să se asigure că Ministerul de Externe rămâne o forță a Guvernului și o forță motrice a modernizării Moldovei. Aștept cu nerăbdare momentul în care domnul Ulianovschi îmi va preda dosarele și îmi va explica cum putem noi să ne asigurăm în continuare că politica externă a Moldovei se ghidează în primul rând de interesele țării și a cetățenilor. Și nu de interesele unui partid sau altul”, a declarat Nicolae Popescu în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, acesta s-a arătat indignat de situația creată în preajma instituțiilor de stat, inclusiv în fața Ministerului Afecerilor Externe și Integrării Europene. „(...) Am trecut pe lângă Ministerul de Externe și m-am întristat. Este sub demnitatea Moldovei, sub demnitatea diplomaților, să creeze această situație de inconfort și incapacitate de a îndeplini funcția. Acești zeci de oameni creează disconfort pentru diplomații acreditați în Moldova (...)”, a precizat Nicolae Popescu.

Nicolae Popescu a deținut până în anul 2018 funcția de analist principal al Institutului UE pentru studii de securitate.

Citește și: Ministrul de Externe din Guvernul Sandu: Subiectul federalizării nu este pe agenda politică

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!