„Nicu Popescu, investit în calitate de nou Ministru de Extene, s-a întâlnit cu experții, jurnaliști și reprezentanți ai civile în cadrul unei reuniuni găzduite de Asociația de Politică Externă. Iar în ce mă privește, o zi petrecută comunicând cu dl Ministru m-a convins să iau o decizie importantă”, a scris Popov ieri.

Astăzi informația a fost confirmată de jurnalista Natalia Morari.

„Colegul nostru și prietenul meu Andrei Popov va prelua funcția șefului cabinetului ministrului Afacerilor externe, Nicu Popescu. În primul rând sincere felicitări, Andrei! Te așteaptă o etapă deloc ușoară, însă anume acum și anume acolo e nevoie de profesionalizmul și dedicația ta. Îți doresc multă baftă în noua ta etapă și țin pumnii!”, a scris Morari.

La 15 martie 2016, pe atunci ambasadorul Republicii Moldova în Austria, Andrei Popov, a anunțat că își depune cererea de demisie și se retrage din rândurile Partidului Democrat. Pe 18 martie el a fost rechemat din funcția de ambasador. În luna mai aceluiași an, Popov a spus că lansează o emisiune politică.

Anterior el spunea că „sistemul lui Plahotniuc este unul nociv și trebuie să ne opunem acestui sistem”. 

Pe parcursul ultimilor ani, Popov a moderat emisiunea „Boțan+Popov” de la TV8, dar a avut și un proiect propriu numit „Democrația populară”. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!