„Jurnaliștii trebuie să-și poată face munca, inclusiv în timpul demonstrațiilor și acțiunilor publice, liber și fără intimidare sau violență”, a spus Désir.

„Solicit autorităților să asigure securitatea jurnaliștilor. Acest lucru este deosebit de important în contextul evoluțiilor politice actuale ale țării, a mai adăugat acesta. 

Potrivit rapoartelor mass-media și organizațiilor neguvernamentale, mai mulți membri ai mass-media, printre care și jurnaliști a portalurilor media Agora.md, Unimedia.info și Anticorupție.md, posturile de televiziune Pro TV și TV 8 și ziarul de investigație Ziarul de Garda, au fost intimidați, agresați sau obstrucționați din a-și face meseria în cadrul mainifestațiilor din 7-9 iunie desfășurate la Chișinău.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!