„Urmăresc evoluțiile din Moldova cu îngrijorare. Schimbarea regulilor de joc în timpul jocului (n.r. - din eng „moving the goalpost”), pentru că unui partid nu-i place rezultatul unui acord, nu reflectă angajamentul față de democrație pe care ne așteptăm să îl vedem într-un stat membru OSCE. Aplaud formarea unei coaliții democratice legitime și aștept cu nerăbdare să susțin aspirațiile euro-atlantice ale poporului moldovenesc”, se arată în mesajul lui Alcee L. Hastings.

Amintim că până acum, Guvernul Sandu a fost susținut cu mesaje de la Consiliul Europei, Departamentul de Stat al SUA, OSCE, a fost salutat de către România, Rusia, UE, Franța, Germania, Regatul Unit, Polonia, Suedia, Finlanda și alte state.

Citește și: Mesaj de la Moscova: Salutăm formarea coaliției de guvernământ și a Guvernului de la Chișinău

Canada, îngrijorată de hotărârârile Curții Constituționale

OSCE se alătură „corului” de voci de peste hotare: Cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o soluție politică pentru actuala criză

Mesaje de la Departamentul de Stat al SUA și Consiliul Europei: Recentele decizii ale CC sunt arbitrare și greu de înțeles. Cerem avizul Comisiei de la Veneția

OFICIAL! UE ia o notă bună față de deciziile Parlamentului de la Chișinău, inclusiv formarea coaliţiei guvernamentale

Consiliul Europei cere politicienilor moldoveni respectarea statului de drept


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!