Declarația lui Putin a fost postată chiar de șeful statului. Într-un spot video, Putin afirmă că problema R.Moldova nu este unică, „dar mai degrabă reprezentativă”.

„Moldova, ca și Ucraina, a fost uzurpată complet de structuri oligarhice. Oligarhii au acaparat totul: instituțiile de drept, Parlamentul, tot ce vrei. Au făcut bani pe oameni și au cheltuit aceste sume pentru binele propriu și pentru a consolida pârghii de putere în stat. Ceea ce face acum președintele Dodon și partidele care, până mai ieri, i-au fost oponenți, este un pas spre crearea unui stat modern și civilizat. Cu siguranță îl vom susține pe Dodon și actualii lui parteneri ca ei să scape statul, în sfârșit, de acești oameni care au uzurpat puterea”, a spus Putin. 


Amintim că, acum câteva zile, Moscova saluta formarea coaliției de guvernământ și a Guvernului Republicii Moldova condus de Maia Sandu. Anunțul a fost publicat pe pagina Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei în legătură cu evenimentele de la Chișinău.  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!