Iată ce spunea Andrian Candu pe 11 iunie, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4:

Moderator: „Ei sunt aduși acolo organizat cu autobuzele. Mulți deja au declarat presei că primesc bani, câte 500 de lei pe zi”.

Candu: „Uneori sunt și exagerări, uneori sunt și minciuni. Oameni sunt diferiți”.

Moderator: „Dar cine îi hrănește pe oamenii aceștia? Cine le dă apă?”

Candu: „Nu știu. Nu știu”.

Iată ce a declarat Vladimir Cebotari de 12 iunie, la emisiunea „Politica” de la TV8:

„Da, la noi au grijă, când pot, de oamenii care stau alături de noi. Apă, kebab-uri, dacă vor, sau alte lucruri. De ce să nu recunoaștem? Cum adică, noi nu avem grijă de oamenii noștri? Sigur că da. Pentru că ei sunt alături de noi, de ce să nu avem grijă de ei? Noi nu ne-am ascuns de acest lucru. Asta unu la mână. Doi: eu mă bucur că între noi sunt oameni care pot face și gesturi și să le ofere anumiți bani acestor oameni, pentru că ei își dedică timpul lor”.

Jurnaliștii AGORA au încercat să discute cu oamenii veniți în fața Guvernului. Majoritatea au refuzat să răspundă la întrebări, spunând că au venit să se odihnească. O femeie venită la manifestația din fața Curții Constituționale a fost mai vorbăreață și a mărturisit presei că primește câte 500 de lei pe zi ca să stea acolo.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!