„Ne folosim de tehnologie, astfel încât să obținem rezultate mai bune în a înțelege ceea ce vor oamenii, din punct de vedere politic și nu numai. Lucrăm la acest proiect de doi ani jumătate. Am dezvoltat o serie de platforme tehnologice, care să ne ajute să avem o mai bună înțelegere a opiniilor pe care oamenii le au la diverse subiecte. Încet, încet a început să dea rezultate în politică, sport și business”, a povestit Vlad Hatieganu.

Prin ce se deosebesc sondajele de opinie realizate de oameni, de cele făcute cu ajutorul tehnologiei?

 „Avem aceste sondaje de opinie, dar nu suntem foarte mulțumiți de ele. E clar că ceva nu merge. Eroarea intervine în momentul în care intervine omul. Prin tehnologie corectăm. Noi în produsul pe care l-am dezvoltat ne bazăm foarte mult pe tot ce ține de digital, creăm algoritmuri, scripturi, astfel să îmbunătățim această unealtă numită sondaj de opinie. Am dezvoltat un alt instrument, care se bazează pe inteligența colectivă al mulțimilor. De exemplul: te-aș întreba cine crezi că va câștiga alegerile? Sau câte procente crezi că o să câștige următoarele partide? În mintea ta faci apel la alt bagaj de cunoștințe, la alte trăsături și vom obține un alt răspuns. O altă diferență este că votul meu trebuie să fie egal cu votul tău”, a mai adăugat specialistul.


Echipa Majoritas Insights a găsit componenta de sondare a populației și a adăugat componentele tehnice.

Vlad Hatieganu a co-fondat și gestionat timp de patru ani Majoritas Insights, un start-up care oferă produse de sondaj în timp real, noi tehnici de cercetare și servicii de consultanță pentru campanii politice la nivel înalt în 15 țări de pe patru continente.

iCEE.fest: UPGRADE 100 este la a opta ediţie şi este realizat cu sprijinul Orange, Nissan, George / BCR, Coca-Cola, GLO, mPlatform, MedLife, Verizon Media, SalesForce, MedLife şi al altor susţinători.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!