Internauții au verificat istoricul editărilor și au descoperit un întreg șir de schimbări în pagină. În timp ce unele au fost realizate de utilizatori logați, altele au fost făcute la rând de pe aceeași adresă IP. Aceasta ar parveni de la un calculator din biroul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică.

Prima descoperire de acest fel a fost postată de internautul Constantin Shura.

Bărbatul a anexat și câteva capturi video. Aceeași informație am găsit-o și noi, după o scurtă căutare.


Astfel, pe data de 12 iunie, de pe o adresă IP au fost făcute cinci modificări într-o oră. Verificată, adresa IP duce spre un calculator aflat în birourile Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică.


De pe aceeași adresă IP, acum trei ani, s-au mai făcut modificări în Wikipedia. Pe 13 aprilie 2016, de la calculatorul cu același IP a fost inclusă componența Guvernului Filip, în locul Cabinetului Streleț.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!